diumenge, 11 de març del 2012

Panjwai, Fukushima, Gaza

Fukushima, Panjwai, Gaza,

tres indrets del nostre món, tres ferides obertes, tres crides per qui vulga escoltar...

Fukushima

ja fa un any un tsunami va venir a recordar-nos que estem jugant amb foc, i que és molt fàcil cremar-se...

Ha passat un any, però sembla que encara no hem aprés la lliçó i molta gent continua defensant la necessitat i les bondats de l'energia atòmica.

Com podem seguir emprant una energia que genera tal quantitat de residus perillosos que no desapareixeran durant milers d'anys?

Gaza

De nou els israelians bombardegen Gaza, i ja van...

Avui Ayub, un xiquet que anava cap a escola (a Gaza els diumenges no són festius, ho són els divendres), ha mort sota una de les bombes selectives dels israelians. Però clar, Ayub no es diu Michael, ni Shlomo, així que no ha estat víctima d'un acte terrorista, de fet ni tan sols no és una víctima, és un "dany col·lateral"...

Panjwai

Un soldat dels Estats Units ha disparat contra un grup de gent que es trobava a prop d'una base militar de l'OTAN a aquest districte de la província de Kandahar, Afganistan. Encara no estan clares les circumstàncies, però entre els 17 morts hi havia dones i xiquets... Com en el cas d'Ayub, però, ací tampoc no estem parlant de víctimes, de nou són "danys col·laterals".

Gaza, Fukushima, Panjwai

Tres indrets del nostre món, tres que com tants altres ens mostren que no anem pel bon camí. Destruïm el nostre entorn sense importar-nos ja no les generacions futures, sinó el dia de demà. Sotmetem pobles sencers per tal de mantenir el nostre nivell de vida, per tal de poder seguir sent "els rics", i damunt tenim el poc trellat de sentir-nos superiors.

Panjwai, Gaza, Fukushima

Tres ferides obertes, tres que com tantes altres estan fent dessagnar-se la humanitat en un degoteig de vides llançades a perdre i morts innecessàries.

Fukushima, Gaza, Panjwai

Tres crides per qui vulga escoltar, tres com tantes altres per qui encara tinga oïdes, i un mínim de preocupació pel que passa al seu voltant, més enllà de la pantalla i de l'aparador...

Gaza, Panjwai, Fukushima

Tres indrets del nostre planeta, tres ferides que sagnen, tres crits com punys...

1 comentari:

  1. Certament, crec que de vegades la natura està del nostre costat i torna una gran bufetada a aquests impresentables. El que ocorre és que llavors som tots part dels danys colaterals.

    Una abraçada!!

    Pere

    ResponElimina